o Instruirea conducerii

o Gestionarea conflictelor

o Comunicare eficace

o Eficacitate grupului

o Cunoștințe TQM

o Funcționarea Sistemelor de Management al Calității


csoporthatékonyság-fejlesztés
 
 

Eficacitate grupului

În lumea noastră schimbătoare complexitatea sarcinilor, specializarea profesiilor și timpul tot mai scurt avut la dispoziție pentru găsirea soluțiilor, în tot mai multe cazuri face necesară colaborarea dintre oameni, rezolvarea problemelor apărute prin munca în echipă.

Activitățile de grup – deși există potențial– nu sunt neapărat mai eficiente în comparație cu rezolvările clasice. Conducerea echipelor, managementul lor, face necesară folosirea diverselor metode și tehnici cu care se poate obține o muncă eficientă. Echipa este capabilă de o performanță mai bună decât membrii echipei prin munca lor individuală.

Instruirea având ca temă construirea eficientă a unei echipe prezintă cunoștințe teoretice și practice în următoarele domenii:

Construirea grupurilor, roluri în echipă: putem cunoaște bazele teoretice ale muncii în echipă și ce roluri pot fi îndeplinite de diverși membrii ai echipei în funcție de caracterul și talentul fiecăruia

Organizarea grupului, conducerea acestuia: în cadrul acestei teme putem cunoaște funcțiile din cadrul unei echipe, tehnicile de management și evaluare a membrilor grupului și a sarcinilor acestora.

Grupuri de succes: putem învăța să recunoaștem semnele lucrului în grup reușit sau nereușit, să formăm și să întărim acele caracteristici ale muncii în grup (sinergie, conformitate, coeziune) cu ajutorul cărora cunoștințele și aptitudinile membrilor grupului pot fi puse în slujba atingerii scopurilor grupului.

Motivarea grupului: în cadrul acestei secțiuni putem învăța bazele motivării individuale și de grup și eventualele efecte negative, respectiv cum putem obține o activitate eficientă a membrilor și a grupului cu ajutorul acestor factori.

 

NFU logo

Copyright © MENTORING Program

Prima pagină | Prezentarea proiectului | Domenii profesionale| Manifestări | FAQ| Rezultate | Contact